Sport

Novi Pazar u fudbalskoj euforiji, stiže Partizan

Sve je spremno pred dolazak „Parnog valjka“ na Gradski stadion. Trener Novog Pazara, Milorad Kosanović je uveren da će njegovi izabranici u ovoj utakmici potvrditi vrednost, bez obzira na snagu rivala.

Strateg Novog Pazara veruje da će na krilima dobre atmosfere u klubu i gradu, njegov tim odigrati duel bez imperativa i kako je napomenuo utakmicu, koja treba sve da raduje, protiv najbolje ekipe u državi.

-Ja se nadam da ćemo i pored svega uspeti da se izborimo za neki bod,u dobroj i kvalitetnoj utakmici,pred punim tribinama, uz pozitivnu atmosferu i raspoloženje svih aktera.Za ovakve utakmice ne treba motivacija,jer su one strašno opasne u smislu da ne napravite iskorak pre vremena,čemu su mnogi timovi skloni,jer nemaju tu vrstu iskustva. To ih uhvati jednom,ili dvaput  godišnje. S druge strane, ovo su najteže utakmice,jer igrate protiv najkvalitetnijih. Ima mnogo toga na šta morate obratiti pažnju u pripremi ekipe.No, ovo su lepe stvari, u kojima možete da uradite nešto stvarno konkretno,ali nije lako.

Trener Novog Pazara nije želeo da otkriva na koji način će se suprostaviti „Parnom valjku“, istakavši da će njegovi izabranici igrati onako kako moraju protiv Partizana.

-Da vam kažem otvoreno, mi ne smemo ni da se branimo, ni da napadamo,već da budemo negde između toga. Moramo da svoj kvalitet stavimo u poziciju iz koje on može najbolje da se ispolji. Sad, šta je to, videćemo u nedelju.

Kosanović je decidiran kada je u pitanju pristup utakmici.

-Timovi koji razmišljaju u smislu: mi ćemo dati sve od sebe,mi ćemo se danas zalagati,to je neozbiljno. Nego šta ćemo,nego dati sve od sebe,to nam je posao.Ne možemo mi,da sada hoćemo a do sada nismo hteli.To su neozbiljne stvari.Znači, ovaj tim će svaku od predstojeće tri utakmice najbolje što može,najjače što može,sa najvećom željom da sve tri dobije. Koliko će uspeti,ne zavisi samo od nas, zaključio je Kosanović, koji osim povređenog Đorđevića i suspendovanog Udovičića, može da računa na sve raspoložive snage.

Generalni sekretar Novog Pazara,Redžep Korać je još jednom ponovio da navijači Partizana neće prisustvovati nedeljnom derbiju. Za njih nije obezbeđen prostor, niti će se za pristalice crno-belih prodavati ulaznice.

On je demantovao da je severna tribina Gradskog stadiona zatvorena u nedelju zbog sankcija Disciplinske komisije, koja je,kako se navodi, naložila Novom Pazaru da zatvori taj deo stadiona naredne dve utakmice, zbog gađanja petardama golmana Borca, Petrića.Korać nije negirao da je kazna doneta,ali da se ne odnosi na utakmicu protiv Partizana.

-U pitanju je disciplinska mera koja će nam biti dostavljena i pismeno, na koju ćemo mi,normalno imati pravo žalbe i svakako se ne odnosi na ovu utakmicu. Dakle, sever će sigurno biti ispunjen do poslednjeg mesta i nadam se da će nam i to biti najveća podrška.Za sada,kako stvari stoje,Novi Pazar je kažnjen, ne da igra pred praznim tribinama,već pred pred jednom zatvorenom.To je neka nova praksa,koja do sada nije sprovođena,ali svakako ćemo se žaliti na tu odluku.

Utakmica: Novi Pazar-Partizan počinje u nedelju od 13 sati na Gradskom stadionu, a u prodaju je pušteno 7500 ulaznica. Cene se kreću od 200 dinara, koliko treba izdvojiti za severnu tribinu, do 600, koliko je karta za centralni deo zapada. Ulaz za lepši pol i decu do 10 godina je besplatan.

E.N.

Podeli