Fortuna i sudije saveznici Partizana

OdbojkaÅ”i Partizana su se provukli u Novom Pazaru, u duelu osmine finala Kupa-2:3. Beograđani su na skutima sreće, uz nekoliko vrlo spornih sudijskih odluka, posebno u trećem setu,na Å”tetu domaćina, uspeli da se plasiraju u narednu rundu takmičenja.

Inače, bio je ovo duel, koji se dijamentralno razlikovao od onog prvenstvenog dva tima, takođe u Pendiku, početkom novembra,kada su crno-beli slavili maksimalnim rezultatom.

Posle velike borbe u prvom setu, Bonićeva četa je odolevala do 19:20, da bi gosti, blokom Mrdaka na Ristiću, otiÅ”li na 20:23, zatim i 21:24. Prve dve set lopte Pazarci su neutralisali, ali je treću realizovao Mrdak, koji je bio bolji od dvojnog bloka za 23:25.

U nastavku, budi se Novi Pazar. NoÅ”en fantastičnom podrÅ”kom sa tribina, plavi su poveli 7:5,Ā  Partizan uzvraća na 9:9, a onda Bonić umesto Božovića uvodi mlađanog DuÅ”tinca Å”to je rezultiraloĀ  najboljom partijom Pazaraca, u dosadaÅ”njem delu sezone. OdleÅ”ili su seĀ  na 11:9. razlika je potom konstanno rasla a nakon toka razlika je konstantno rasla, 14:11, da bi Zatrić iz “četvorke” obezbedio lagodnih 21:15,pa do 24:16 i osam set lopti. Treća je iskoriŔćena.

Partizan se brzo oporavio i u trećem setu konstantno bio u prednosti, do maksimalnih 12:16. Bonić je promenio tehničare, Bulatović je uÅ”ao umesto Perića, publika je dala dodatni zamajac, pa su Pazarci poveli sa 18:17. U tim trenucima blistao je Ristić. Vodeći tim Superlige je, ipak, sačuvao hladnokrvnost, a domaćin je iskazao nezadovoljstvo nekim sudijskim odlukama,kojih je bilo nekoliko veoma sumnjivih. Perić se vratio u igru, Hamzagić je proÅ”ao i izblokirao, pa je vođstvo Beograđana od 20:24 umalo sustignuto. Petar Nikolić je, uz dosta sreće, poentirao za odlučujući poen u trećem setu.

Predaja Zatriću i saigračima,naravno, nije bila ni u podsvesti u četvrtom setu. Posle startne prednosti domaćih,period obostranih oscilacija,mada je Novi Pazar konstantno imao vođstvo od jednog do pet poena. Furioznom zavrÅ”nicom, uz fanstastične role Hamzagića i Ristića, te lukavih servisa Perića,Ā  napad Božovića doneo jeĀ  taj-brek.

U petom setu, dugo se igralo na poen razlike. Kod promene strana, Pazar je imao minimalnih 8:7, ali je Partizan vezao tri poena za 8:10. Sačuvali su Vasovićevi puleni stečeni kapital, kontrom Mrdaka dobili poslednji period rezultatom 11:15 i sa ukupnih 2:3 plasirali se među osam najboljih timova u Kupu Srbije, mada i da je bilo obrnuto ne bi bilo nezasluženo,jer je Novi Pazar bio,uslovno rečeno manje srećan, a Partizan viÅ”i miljenik arbitara.

(Foto:Andrija Jovanović)

E.Nailović

STATISTIKA:

NOVI PAZAR ā€“ PARTIZANĀ  2:3 (23,25,25:18,23,25,25:19,11:15)
Dvorana Pendik. Gledalaca: 1300.
Sudije: Janković (NiÅ”), Popović (Kraljevo)

NOVI PAZAR:
Zoranić, Marinković 13, Perić 4, DuÅ”tinac 2, Ristić 15, Zuković, Božović 7, Brzaković, Zatrić 13, Bulatović, Hamzagić 26, Kapur (Libero)

Trener: Dragan Bonić

PARTIZAN:
Ivković, Lopar 12, Kostić 3, Mrdak 24, Majstorović 10, Jokanović, Petar Nikolić 7, Marko Nikolić 22, Popović, Rajković (Libero)
Trener: Vladimir Vasović.

Podeli