Vesti

Nastavak saradnje sa KFW i nacrt budžeta za 2015. na dnevnom redu Veća

Treći  rebalans  budžeta za tekuću 2014. godinu i nacrt odluke budžeta za 2015. godinu, u težištu su održane 29. sednice Gradskog veća grada Novog Pazara.

Budžet za narednu godinu, prema rečima Munira Poturka podrazumeva potpuno nov, projektni sistem raspoređivanja sredstava što je u izvesnoj meri nepoznanica ne samo za grad već i za čitavu Republiku.

„Ono što nas u pogledu definisanja  budžeta za 2015. godinu razlikuje od drugih lokalnih zajednica jeste  ozbiljan  i dugoročan pristup njegovom definisanju. Uz podršku Stalne konferencije gradova i opština definisana je dobra finansijska konstrukcija, a ovakav budžet doprinosi stabilizaciji ekonomskih prilika u zajednici“, rekao je Poturak.

Članovi Veća usvojili su zahtev Ministarstva energetike  i rudarstva za realizaciju projekta korišćenja  obnovljivih izvora energije, odnosno biomase. Reč je o izuzetno vrednom projektu koji će se kako je pojasnio  član Gradskog veća Erviin Čašić, realizovati u partnerstvu sa nemačkim KFW.

„Sem Novog Pazara, projektom vrednim oko petnaest miliona eura jeobuhvaćeno još svega nekoliko gradova u Srbiji. Prelaskom na potpuno nov sistem grejanja ova usluga će biti jeftinija čime se smanjuju troškovi građana kao kranjih korisnika.  Kvalitet same usluge je, uz  određene rekonstrukcije sistema same Gradske toplane, daleko bolji od postojećeg“.

Podeli