Društvo

Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozilo

Dom zdravlja Novi Pazar dobio je novo sanitetesko vozilo za hitnu medicinsku pomoć. Ključeve od savremenog vozila direktoru ove zdravstvene ustanove Ervinu Ćoroviću uručio je u Beogradu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Osim novopazarskom Domu zdravlja sanitetska vozila su uručena za još 29 domova zdravlja.

“Ovo je važan dan da domaće zdravstvo jer smog a dugo čekali. Ova vozila su najsavremenija I puna su odlične opreme koja će koristiti našim lekarima za što bolje zbrinjavanje pacijenata” – rekao je Lončar I dodao da će biti oformljena komisija koja će kontrolisati korišćenje vozila I ukoliko se ona ne budu čuvala biće oduzeta.

Direktor Doma zdravlja Novi Pazar dr Ervin Ćorović zahvalio se na donaciji I istakao da će ovo sanitetsko vozilo dobro doći Hitnoj pomoći. Narodni poslanik SDP-a Muamer Bačevac naglasio je da je današnji dan samo pokazatelj dobre saradnje sa ministarstvom zdravlja I da se u narednom period očekuje još mnogo toga novog kada je zdravstvo u Novom Pazaru u pitanju.

“Dobićemo Zavod za javno zdravlje, novu angio salu, nove kadrove. Dobili smo i novo sanitetsko vozilo. Sve ovo će poboljšati primarnu I sekundarnu zdravstvenu zaštitu u Novom Pazaru” – rekao je Bačevac.

Od 30 sanitetskih vozila koja su danas uručena, 20 je otišlo domovima zdravlja u Srbiji, dok je 10 dodeljeno beogradskom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Podeli