Sport

AK Novi Pazar na ekipnom Evropskom prvenstvu

Članovi atletskog kluba Novi Pazar, njihov trener Rifat Zilkić i selektor Edin Zuković biće članovi ekspedicije Srbije na ekipnom prvenstvu Evrope koje će se održati u Rigi glavnom gradu Letonije.

A Novi Pazar će tradicionalno naredne nedJelje biti domaćin velike Ramazanske ulične trke.

U predhodnom periodu članovi atletskog kluba Novi Pazar ostvarili su zavidne rezultate o kojima je na konferenciji za novinare govorio njihov trener Rifat Zilkić.

Amela Terzić, Teodora Simović i Jasmin Ljajić činiće između ostalih sastav reprezentacije Srbije u Letoniji.

Trener Zilkić podsjeća i očekuje dobar rezultat i večeras od Amele Terzić koja učestvuje na dosta jakom mitingu u Češkoj u trci na 2. 000 metara.

U utorak 24. juna Novi Pazar biće domaćin 14. tradicionalne Ramazanske ulične trke koja će u muškoj konkurenciji okupiti najbolje atletičare iz zemlje, njoj će predhoditi i trke mlađih članova AK Novi Pazar.

Ni ove godine neće biti ženske trke, razlog je svakako kalendar Atletskog saveza Srbije koji predviđa učešće atletičarki na bitnim takmičenjima u tom periodu.

Promoteri Ramazanske trke u Novom Pazaru biće Amela Terzić, a AK Novi Pazar je u pregovorima i sa proslavljenim Evropskim i Državnim prvakom u skoku u vis Dragutinom  Topićem.

Suorganizatori Ramazanske trke su novopazarski Sportski savez i Sportski centar, a pokrovitelj je grad Novi Pazar.

A. Nićiforović

Podeli