Sport

Pazar Kup

U Novom Pazaru okončan je „Pazar Kup“, fudbalski turnir, koji je okupio 1200 učesnika u šest starosnih kategorija.

Najviše uspeha, imali su mališani iz Kruševca, mlađe generacije Napretka. Organizatori turnira bili su Fudbalski klubovi Pazara juniors i Novi Pazar, pod pokroviteljstvom grada Novog Pazara. Dvodnevni fudbalski festival u našem gradu, zaslužio je najvišu ocenu. Međunarodni, treći po redu „Pazar Kup“, opravdao je očekivanja, jer su terenima u Šutenovcu defilovali talenti iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. A za dva dana tokom nadmetanja imalo je zaista šta da se vidi.Mnoštvo lepih poteza, uzbuđenja i naravno golova.

Pomalo neočekivano, u generalnom plasmanu, najuspešniji su bili dečaci iz Kruševca. Napredak ne mora da brine za budućnost, jer ima sjajne mlađe selekcije. Kruševljani su bili bez premca u konkurenciji dečaka rođenih 2005, 2003. i 2004.godine. Za 2002. godište,najbolji je bio novopazarski Hadid, za četiri godine mleđu generaciju ND 2011,a u najstarijoj, konkurenciji, 13-godišnjaka, pobednički pehar je otišao u Kraljevo. Osvojila ga je ekipa Bubamare.

Sem ekipnih priznanja, nagrađeni su i najbolji pojedinci u svim uzrasnim kategorijama. Organizatori zaslužuju maksimalnu ocenu i sve čestitke za organizaciju trećeg po redu „Pazar Kupa“, koji će naredne godine sigurno biti još kvalitetniji.

(A.Š)

Podeli