Sport

Dominacija Ajle i Saide u Tešnju

Britke pesnice tandem: Ajla Lukač-Saida Bukvić, pokazale su po ko zna koji put.

Na internacionalnom turniru „Balkan Open 2014“ u kik boksu, koji je održan u Tešnju. Uprkos žestokoj konkurenciji (učestvovalo je 487 boraca iz: Francuske, Danske, Austrije, Izraela, Turske, Litvanije, Poljske, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine), njih dve su su u zasenak ostavile sve ostale na bosanskom ringu.

Bukvićeva je do zlata lako došla. U nadmetanju juniorki do 52 kg, „baražnom paljbom“, primorala je na predaju, već u drugoj rundi, opasnu rivalku iz Bečeja, Jovanu Trifunagić. Nadmoćno, kako i priliči svetskoj šampionki.

A onda „na scenu stupa“, Ajla Lukač. Ona se nadmetala među seniorkama u kategoriji do 56 kg. Za „zagrevanje“, polufinale i vojevanje protiv sjajne i stamene Crnogorke, Anastazije Petrović. Briljirala je Novopazarka u toj borbi, sredinom druge runde, strahovitim nožnim udarcem umalo poslala u „carstvo snova“. Ipak, nekako je Petrovićeva uspela da dočeka poslednji gong, a za sudije nije bilo dileme. Jednoglasno su pobedu dodelili Lukačevoj.

I onda, borba za najsjajnije odličje. Na megdan joj je izašla domaća takmičarka, Merima Bašić. „Scenario“, sličan kao i iz prethodnog duela. Potpuna dominacija učenice Huseina Dupljaka, još jedna zaslužena pobeda i oduševljenje svih u Tešnju njenim umećem u ringu. Proglašena je za najbolju seniorku šampionata.

„Prezadovoljan sam, kako da ne budem. Obe su u potunosti opravdale očekivanja i očekivano se domogle najsjajnijih odličja. Posebno je briljirala Ajla Lukač. U pravom smislu je dominirala ringom i zaslužila da bude proglašena „prvom pesnicom“ među seniorkama, mada nije bilo lako, naročito u prvom meču, jer  Anastazija Petrović važi za izuzetno kvalitetnu i neugodnu takmičarku na prostorima Balkana“, rekao je oduševljeno trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar, Husein Dupljak.

E.N.

Podeli