Društvo

Nova sobraćajnica

„Vanpijačni prodavci u centru Novog Pazara moraju biti premešteni, jer će kroz taj deo uskoro proći novi put, koji će regulisati saobraćaj u gradu“, rekao je član kabineta gradonačelnika Elvir Hamidović.

On je objasnio da plan generalne regulacije, koji je nedavno usvojila Skupština grada podrazumeva izgradnju te saobraćajnice.

“Na prostoru gde se odvijala vanpijačna prodaja, tačnije od mosta u centru grada, pa do mosta kod Zelene pijace, planskom dokumentacijom je predviđena realizacija ulice. Time bi postojeća pijaca bila malo dislocirana , otvorio bi se jedan normalan pravac, saobraćaj u Novom Pazaru poboljšan, a pijaca dobila više prostora. Stekli bi se bolji uslovi za izgradnju i privlačenje investicija. Naš cilj je izgradnja zatvorene tržnice na prostoru gde su sada Zelena i Robna pijaca, koji bi za grad bio strateški projekat. Jedan grad se ne može stvoriti za četiri ili pet godina, već postoji strategija razvoja i planiranja u tom pravcu postoji planska dokumentacija, koja jasno predviđa budući razvoj grada, čak u saobraćajnom i privrednom smislu. Kad dođe investitor on treba da ima spremnu parcelu, infrastrukturnu mrežu za investiranje”,rekao je Hamidović.

On je dodao da je za bolju budućnost grada potrebno da se neke stvari dovedu u red.

“Mi želimo da obezbedimo bolje uslove za rad i tim nelegalnim prodavcima, da im pomognemo, a ne da se u centru grada postavljenim nelegalnim tezgama  stvara ružna slika grada, koju vide stranci iz raznih zemalja kada dođu u ovaj grad”, kazao je Hamidović.

Podeli