Društvo

Nova ponuda za ulične prodavce

Predstavnici nadležnih institucija odlučili su da nelegalnim prodavcima, čije će tezge biti uklonjene iz centra grada, ponude tezge na Robnoj pijaci.

Taj prostor je u prirpemi, a do promene je došlo zbog nezadovoljstva uličnih prodavaca  ponuđenom lokacijom na parkingu u blizini Zelene pijace.

Prostor na velikoj Robnoj pijaci, gde je slobodno oko 300 mesta, biće pripremljen za nelegalne prodavce. Kako je istakao direktor Sektora “Pijac” Senko Belovođanin, cilj je da se reši problem vanpijačne prodaje i da svi prodavci budu u ravnopravnom položaju, jer su ovu inicijativu pokrenuli legalni zakupci tezgi na novopazarskim pijacama.  On ističe da su ti ulični prodavci nekoliko puta do sada obaveštavani da moraju biti premešteni, kao i da je uklanajnje tezgi do sada odlagano više puta, ali kao i da se sada taj dugogodišnji problem mora rešiti.  Belovođanin je dodao da je i cilj da pijaca u Noovom Pazaru zaživi, a da je za to jedini način da svi rade na istom mestu svakog dana.

“Pokušali smo d aim omogućimo da prodaju na prostoru , gde je sada parking, ali zbog magistrale, dalekovoda i ostalih razloga njima ta lokacija nije odgovarala. Prinuđeni smo da im kao jedinu opciju ponudimo mesta na velikoj Robnoj pijaci”, rekao je Belovođanin.

Mesta na Robnoj pijaci ima za sve, a cene su različite u zavisnosti od zone za koju se prodavci odluče.

“U prvoj zoni je oko 8.000 dinara, u drugoj  6.000 dinara, dok je u trećoj zoni 4.500 dinara, to su cene na tromesečnom nivou”, kazao je Belovođanin

Podeli