Društvo

Bogućanin: Onemogućen nam je rad

Tezge u blizini zgrade gradske uprave ni danas nisu uklonjene. Komunalni inspektori kažu da nemaju adekvatnu policijsku asistenciju, pa im je, kako navode, onemogućen nesmetan rad, jer nelegalni prodavci čuvaju svoja prodajna mesta.

Ispred odeljenja za inspekcijske poslove Muazfer Bogućanin ističe da komunalni inspektori imaju status službenog lica po  ovlašćenju načelnika gradske uprave.

Prema njegovim rečima, za postupanje su im osnov: zakon o komunalnim delatnostima, o upravnom postupku, odluke Skupštine grada i nalog organa. Ukoliko dođe do situacije da lica, u ovom slučaju, vanpijačni prodavci odbijaju da se legitimišu ili da ometaju službeno lice u izvršenju radnje, zakon kaže da se tada  traži asistencija policije, koja dalje procesuira to lice u skladu sa zakonom. Bogućanin dodaje do je Komunalna inspekcija do sada imala dobru saradnju sa Policijom, ali je ovog puta adekvatna asistencija izostala.

“Ne znam što u ovom slučaju policija ne postupa, kao ranije, jer smo u prethodnom periodu imali  saradnju na visokom nivou. Mi nemao često slučajeve da lica odbijaju identifikaciju ili da ometaju u vršenju službene radnje. Očekujem da će ova situacija da se reši, da će se rukovodstvo Gradske uprave i Policijske uprave dogovoriti oko narednih poteza. Razumem policiju da oni imaju svoje razloge zašto nam ne pružaju odgovarajuću asistenciju, ali je to njihova stvar”, rekao je Bogućanin.

Iz Policijske uprave kažu da je asistencija pružena u sredu, kada je zakazano uklanjanje tezgi, ali da je u takvim slučajevima, njihov posao da spreče napad na komunalne inspektore, ukoliko do toga dođe i reaguju samo kada  se  narušava javni red i mir.

Podeli