Politika

Sandžak kao inspiracija

Promocija i afirmacija Sandžaka sa svim njegovim kulturnim, istorijskim i prirodnim ososbenostima sastavni je dio stvarlaštva kolonije “Sandžak inspiracija umjetnika”, koja je prošle godine okupila osam slikara u Prijepolju.

Ljubitelji umjetnosti sada imaju priliku da pogledaju sve radove učesnika prošlogodišnje kolonije: Muriza Čokovića i Esme Alomerović iz Novog Pazara, Adnana Musabegovića iz Prijepolja, Ivane Dragutinović Sokolović iz Beograda, Aneđlije Roglić iz Raške, Azre Dedeić iz Rožaja, Slobodana Radojkovića iz Niša i Dušana Živkovića iz Leskovca. Radi se  afirmisanim umjetnicima iz različitih gradova Srbije i Crne Gore koji su u stvaralštvu inspirisani prirodnim i kulturnim bogatstvom Sandžaka.

Urednica programa Galerije Multimedijalnog centra, Amra Hodžić Jejna, kaže da je ovo jedna od najznačajnijih likovnih manifestacija koja se realizuje uz finansijsku podršku grada Novog Pazara. Što se tiče ovogodišnje izložbe dio sredstva obebezbedila je i prijepoljska opština. Otvranje izložbe zakazano je za srijedu 30. april, sa početkom u 19:30h u novopazarskoj Galeriji MMC

(A.Š.)

Podeli