Društvo

Mladi fudbaleri iz Hamburga u Novom Pazaru

U Novom Pazaru borave mladi fudbaleri i treneri ekipe “HT 16” iz nemačkog grada Hamburga.

Oni su gosti ekipe FK Novi Pazar juniors koji su boravili u Hamburgu prošle godine kod svojih vršnjaka. Za njih je danas upriličen i prijem u Gradskoj upravi kod gradonačelnika Novog Pazara dr Meha Mahmutovića.

Ekipa je u Novom Pazaru u šestodnevnoj poseti, a pored najvažnije sporedne stvari na svijetu, fudbala, iako su mladi zanimaju ih i kulturno historiski spomenici, hrana i narod Novog Pazara kojim su oduševljeni. Jedna od aktivnosti bila je i susret sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem koji je dječake upoznao sa svim aktivnostima mladih i sportista Novog Pazara. Gradonačelnik je takođe pozdravio ovaj vid saradnje ekipa “HT 16” i Novi Pazar juniors.

Trener ekipe Novi Pazar juniors Mensur Lajić zahvalio se gostima na poseti i očekuje da ova saradnja  potraje.

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Enver Gusinac gostima je poželio dobrodošlicu i očekuje da će saradnja ova dva kluba biti nastavljena.

Trener ekipe “HT 16” Jurgen Schluter zahvalan je na odličnom prijemu domaćina, na vremenu koje je gradonačelnik Novog Pazara Mahmutović izdvojio za njih. Ističe da ga na svakom koraku oduševi narod Novog Pazara. Očekuje da će ekipa Novi Pazar Juniors sledeće godine biti gost na proslavi 200 godina postojanja ovog kluba.

Mladi fudbaleri lijepo provode vrijeme u Novom Pazaru, ističu da su se dobro uklopili sa svojim vršnjacima i da se dobro razumiju na terenu uprkos jezičkoj barijeri.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Mahmutovićem dječaci, njihovi treneri, par roditelja i njihovi domaćini obišli su Gradski stadion Novog Pazara. Imali su prilike da vide prostorije i teren našeg superligaša koji je posebno oduševio mlade fudbalere.

A. Nićiforović

Podeli