Društvo

RTV Novi Pazar: Saopštenje

Regionalna televizija najoštrije osudjuje pretnje  upućene našoj novinarki Sajmi Dražanin, koje je u pauzi skupštinskog zasedanja uputio odbornik BDZ Sandžaka-a Admir Muratović.

On je, nezadovoljan prilogom u kome je  objavljena  njegova izjava da”moli boga da pada sneg kako gradska vlast ne bi asfaltirala ulice” novinarki Sajmi Dražanin  rekao da će ga “zapamtiti, kada za to dodje vreme”.

Poručujemo odborniku Muratoviću, ali  i svima koji  skupe  viteške hrabrosti da zaprete mladoj novinarki ili bilo kom drugom našem radniku, da   ćemo  i dalje  objektivno i nepristrasno izveštavati  sa skupštinskih sednica i o aktivnosti svih političkih partija,  jer jednostavno smatramo  da  je sve to u interesu gradjana, koji su odbornike izabrali.

Pitamo se i naslućujemo odgovor šta je odbornik Muratović hteo da kaže onim  da  će ga Sajma zapamtiti  “kad za to dodje vreme”. Hoće li Muratovićevo vreme da dodje kad  bude  mogao   da pretnje sprovodi u delo? Više nego  novinari,  odgovor na ovo pitanje bi trebalo da znaju gradjani, kako bi bilo jasno šta mogu da očekuju kad dodje  vreme za Muratovića i njegove istomišljenike.

Obraćanje odbornika sa skupštinske govornice nema karakter internog razgovora da bi odbornici imali pravo da se ljute na novinara što je delove tog izlaganja predočio javnosti.

Svi odbornici moraju biti svesni odgovornosti za javno izrečenu reč, a neotudjivo je  pravo  novinara  da odabere  koje delove će da uvrsti u izveštaj.

Regionalna radio  televizija  očekuje da nadležni organi  preduzmu   odgovarajuće mere  u slučaju pretnji  njenim radnicima i da  se krivične prijave ne podnose  da bi neko gradio politički rejting, već da bi oni koji novinarima prete  bili  kažnjeni.

Regionalna radio televizija “Novi Pazar”

Podeli