Vesti

Prijepolje: Pokušaj nasilnog rušenja vlasti

Odbornici opozicijonih stranaka Srpske napredne stranke, Bošnjačke demokratske zajednice, Demokratske partije Sandžaka i Socijalističke partije Srbije blokirali su govornicu i na taj način pokušali da onemoguće rad sednice Skupštine opštine Prijepolje.

Po rečima predsednika ovog lokalnog parlamenta Vukosava Tomaševića, opozicija je na ovaj način pokušala da sruši legitimno izabranu vlast u opštini Prijepolje.

Iako u jako teškim uslovima četrnaesta sednica SO Prijepolje održana je po udaljenju odbornika opozicije, koji su ometali njen rad. Tokom trajanja sednice od strane odbornika opozicije za govornicom su se čuli pozivi građanima na bunt da rasture ovaj skupštinski dom. Po rečima predsednika SO Prijepolje Vukosava Tomaševića, tačke dnevnog reda ove sednice su bile u skladu sa zakonom i opozicija nije imala nijedan opravdan razlog da spreči njeno održavanje.

Uprkos problemima na ovoj sednici usvojeno je svih devetnaest tačaka, koliko se našlo na dnevnom redu, među kojima je i rebalans budžeta za 2014. godinu, kao i predlog odluke o donošenju plana generalne regulacije, što je po rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegović veoma značajno za ovu sandžačku opštinu.

„To znači da smo na teritoriji cele opštine u mogućnosti da izdajemo građevinske dozvole u skladu sa planskim dokumentima“-kazao je Hašimbegović.

Na ovoj sendici usvojeni su i izveštaji o radu i finansijski izveštaji za prošlu godinu Centra za socijalni rad, Biblioteke Vuk Karadžić, Doma kulture, Muzeja, Turističke organizacije, Sportskog saveza i JKP „Lim“.

Belida Šehović

Podeli