Društvo

Besplatno studiranje u Americi

U Američkom kutku u Novom Pazaru održana je prezentacija Programa o studiranju na američkim univerzitetima.

Kroz ovaj Program 6 učenika trećeg razreda iz novopazarskih srednjih škola dobija mogućnost studiranja u Americi.

Opportunity Program, koji finansira Vlada Sjedinjenih Američkih Država u saradnji sa Međunarodnim akademskim centrom u Beogradu, pokriva troškove procesa prijavljivanja na američke univerzitete, učenicima visokih obrazovnih potencijala sa ograničenim finansijskim mogućnostima.

‘’Najvažniji cilj programa je da se učenicima koji su, ne samo akademski dobri nego koji su i aktivni u zajednici, koji žive u Novom Pazaru, da se njima omogući da kroz aplikacioni proces na američke univerzitete uđu besplatno’’, izjavila je savetnica za osnovne studije Međunarodnog akademskog centra u Beogradu, Vedrana Laković.
Da bi to ostvarili, učenici treba da budu državljani Srbije sa prebivalištem u Novom Pazaru; da tokom celog procesa prijavljivanja imaju blisku saradnju sa savetnicima iz Međunarodnog akademskog centra, a jedan od uslova je i poznavanje engleskog jezika.

‘’Ne moraju da imaju odlično, ali moraju da imaju bar osnovno znanje jezika. Jer, deo tog aplikacionog procesa da se uđe u Program je i test engleskog jezika’’, ističe Laković.

Nakon prezentacije u Američkom kutku Opportunity Program predstavljen je danas i učenicima trećih razreda Ekonomsko trgovinske i Ugostiteljske škole u Novom Pazaru.

S.Lj.

Podeli