Vesti

Demokratija na staroj adresi

Demokratska stranka će se i dalje boriti, da opipljivim rezultatima i projektima poboljša standard i život građana Novog Pazara – istakao je, na press konferenciji predsednik GrO te stranke  Vinko Dobrić.

On je tom prilikom pozvao građane da glasaju za listu broj osam – Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju.

Dobrić je kazao da neće davati obećanja već da će se, ukoliko dobiju vlast, demokrate prema Novom Pazaru ponašati kao do 2012.godine, kada je, kako je istakao, Novi Pazar bio četvrti u Srbiji po novčanim transferima iz republičkog budžeta. Ta sredstva su se koristila – kazao je Dobrić – za izgradnju lokalnih puteva, asfaltiranje ulica, izgradnju mostova, stadiona, dve osnovne škole, dečijeg obdaništa i slično.  Sa druge strane – istakao je – za protekle dve godine desilo se suprotno.

”Za dve godine vladavine Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, grad Novi Pazar nije dobio ni jedan dinar”, rekao je Dobrić. ”Čak je jedan deo sredstava – istakao je – reformom poreskog sistema oduzet, što je dodatno otežalo funkcionisanje lokalne samouprave u Novom Pazaru.”

Na press konferenciji sa liste Demokratske stranke predstavljena su četiri kandidata za republički parlament iz Novog Pazara: Milena Džambasanović – strukovni ekonomista specijalističkih studija, Meho Camović – inženjer mašinstva u tekstilu, Aida Ćorović ispred civilnog sektora i Edin Ukić iz Živkovićeve Nove stranke.

S.Lj.

Podeli