Vesti

Puštena u rad Buster stanica

Buster stanica „Raška“ kojom će se poboljšati vodosnabdevanje u Novom Pazaru, danas je svečano,  puštena u rad. Količina vode, koja se distribuira gradu povećana je za oko 25 odsto, odnosno sa 450 litara u sekundi na 550.

Otvaranju su prisustvovali ambasador Kuvajta Jusuf  Ahmad AbdulSamad,  rukovodstvo Novog Pazara i JKP “Vodovod i kanalizacija”, kao i brojni građani.

Izgradnja buster stanice u Novom Pazaru rezultat je dobre saradnje potredsednika Rasima Ljajića sa ambasadom Kuvajta. Ljajić je sa amasadorom te zemlje prethodno dogovorio donaciju za radove koji su bili neophodni, a kako bi se rešio problem vodosnabdevanja u Novom Pazaru.

Presecanjem vrpce buster stanicu je u u rad pustio gradonačelnik Novog Pazara Meho  Mahmutović sa gostima.

Ni kiša  nije sprečila  građane Novog Pazara, da u velikom broju prisustvuju ovom istorijskom trenutku, koji za sve njih znači rešenje gorućeg problema u gradu.  Prema rečima direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefije Brničanina, prvi rezultati u  poboljšanju u vodosnabdevanja biće vidiljivi već ove nedelje.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutovć zahvalio je amabasadoru Kuvajta, jer je država, koju on predstavlja pomogla građanima na putu rešavanja vodosnabdevanja.

Ambasador Kuvajta Jusuf Ahmad AbdulSamad najavio je nastavak saradnje Kuvajta i Srbije u različitim oblastima sa posebnom podrškom Sandžaku.

On je izrazio  zadovoljstvo što je ta država učestvovala u projektu reševanja problema vodosnabdevanja, a koji će unaprediti život građana Novog Pazara. Prema njegovim rečima Vlada Kuvajta je spoznala važnost ovog projekta.

Ukupuna vrednost izgradnje buster stanice je 820 hiljada evra. Vlada Kuvajta donirala je 400.000 evra, dok je preostalih 420.000  evra i parcelu, gde je izgrađen ovaj objekat obezbeđeno uz pomoć gradske vlasti Novog Pazara. Puštanje u rad buster stanice je samo prva faza projekta za bolje vodosnabdevanje.

Ovaj za žitelje Novog Pazara izuzetno značajn događaj mladi ovog grada uveličali su tradicionalnim igrama i pesmama.

Nakon završetka radova na proširenju filterskih postrojenja višedecenijski problem vodosnabdevanja u Novom Pazaru biće rešen.

(Foto: Senko Župljanin)

S. Dražanin

Podeli