Vesti

Neophodno ulaganje u infrastrukturu Novopazarske banje!

Podpretsednica Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović, posetila je Specijalnu bolnicu „Novopazarska banja“ i tom prilikom izjavila da je ovde neophodno ulaganje u infrastrukturu, jer ona predstavlja, kako je istakla Kalanović, biser ovog dela Srbije i jedinstvenu meicinsku ustanovu Novog Pazara.

Dva su razloga zbog čega Verice Kalanović posetila Novpazarsku banju, jedan je uslovi življenja pacijenata, a drugi uslovi rada doktora i medicinskog osoblja. Takođe, tokom posete ona je istakla i koje su to najznačajnine stavke URS-ovog programa.

„Da li ovim ljudima koji rade u ovakvim uslovima, u ovom delu Srbije, treba solidarni porez uvesti na plate? Ja ne želim ni u šta da ih ubeđujem, želim samo da čujem njihove stavove. Jasno je da u ovom trenutku kada treba da se odlučimo o politici u narednom periodu, mi moramo da kažemo i šta su naši stavovi. Naš stav je, treba mnogo više ulagati u Novi Pazar i pružiti jednake šanse za sve. Takođe, treba ulagati i u Banju u Novom Pazaru, jer ona je jedinstvena medicinska uistanova ovog dela Srbije. S druge strane, naš stav jeste da ne smemo srednju klasu, profesore i doktore da oporezujemo sa dodatnim porezima, zbog toga što oni rade u najtežim uslovima, sa najosetljivijim kategorijama, i taj porez nikako se ne može nazvati solidarnim“, rekla je potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović.

Kalanović je dodala i da Novopazarska banja predstavlja biser jugozapadne Srbije, ali i da se mora dosta ulagati kako bi se poboljšali uslovi boravka i rada.

A. Biševac

Podeli