Politika

Sporazum između SDP i Niške priče

SDP Rasima Ljajića  i Pokret Niška priča potpisali su danas u Nišu sporazum o saradnji i zajedničkom političkom delovanju, a kako je najavio Predsednik SDP Rasim Ljajić to je samo jedan od sporazuma koji će ova partija potpisati sa lokalnim predstavnicima.

Prema Ljajićevim rečima, u pitanju je sporazum koji će biti dugoročan bez obzira na rezultate izbora. Niška priča ima rezultate i potrebni su jedni drugima ističe on, a ovim sporazumom žele da pokažu da im je Niš podjednako važan koliko i Beograd.

Žao mi je što ranije nismo otpočeli pregovore sa Niškom pričom jer su u pitanju ljudi koji iza sebe imaju rezultate i energiju. Nama je bitan svaki glas i neće nam biti svejedno ako imamo podršku 38 odsto glasača ili 43 odsto’’, rekao je lider SDP-a Rasim Ljajić. On je rekao da očekuje da će na ovim izborima biti puno iznenađenja i da će političke partije koje su dugo na vlasti biti potisnute – kaže Ljajić.

’’Važno nam je da imamo podršku različitih društvenih grupa kako bismo se borili za Srbiju, jer imamo za cilj da ojačamo ekonomiju i uredimo zemlju’’ kazao je Ljajić.

Nakon raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, Niška priča je ostala bez predstavnika u parlamentu, te je ovakav sporazum bio neminovan.

’’Sporazum nam je važan jer smo ostali bez predstavnika, sigurni smo da će SDP zastupati interese od lokalnog značaja, a to se pre svega odnosi na održavanje kulturnih manifestacija, festivala, koje treba zastupati ispred ministartva kulture ’’ rekao je predstavnik Pokreta Niška priča Miodrag Zdravković

Na pitanje da li potpisivanje sporazuma sa SDP znači da Niška priča daje podršku i Srpskoj naprednoj stranci, predstavnici su odgovorili da indirektno može značiti upravo to.

’’Mi smo potpisali sporazum sa SDP, a ne sa SNS, ali s obzirom na to da su oni u koaliciji, to znači da ćemo ih i mi podržati ’’ rekao je Zdravković.

S.K

Podeli