Društvo

Od jeseni elektronsko polaganje testova

Sedam auto-škola u Novom Pazaru odlučilo je da se ponovo registruje i nastavi rad.

Poslednja u nizu je Auto-škola “Znak” koja će obučavati vozače “B” kategorije. Od jeseni škole očekuje uvođenje elektronskog polaganja testova za kandidate.

Spisak auto-škola u Novom Pazaru verovatno nije konačan , ali do sada je njih sedam odlučilo da nastavi rad. Prošle su proveru MUP-a i rade ili čekaju rešenja za početak rada.

Jedna od njih je i Auto-škola “Znak”.u kojoj su odlučili da kandidate školuju samo za “B” kategoriju. Škola ima savremenu učionicu, tri vozila i isto toliko instruktora.

Od oktobra auto škole očekuje još jedna novina- elektronsko polaganje testova za kandidate. To je juče objavljeno od strane MUP-a ali škole nisu iznenađene. Naime, od oktobra je svima najavljeno obavezno instaliranje najmanje deset kompjutera u učioonicama teorijske nastave.

Sve promene u školovanju budućih vozača usmerene su na podizanje kvaliteta obuke i u školama nastoje da se u tom smislu promene. Hoće li to biti dovoljno ili će zahvat u reformisanju auto-škola morati da se proširi i na druge institucije prisutne u ovoj oblasti ostaje da se vidi u narednom periodu.

(D.J.)

Podeli