Društvo

Zaštitnik osiguranika i u Novom Pazaru

U okviru Opšte bolnice Novi Pazar počela je da radi Kancelarija Zaštitinik prava osiguranika.

Građanima će biti omogućeno da se informišu o zakonskim pravima u zdravstvenom osiguranju.

Direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek kaže, da je u cilju što kvalitetnijih usluga u toj zdravstvenoj instituciji i upoznavanja pacijenata sa zakonskim pravima koja imaju, od nedavno počela da radi kancelarija pod nazivom Zaštitinik prava osiguranika Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Đerlek kaže da je ova kancelarija od velike koristi za građane.

“Svako kršenje prava pacijenata rešavaćemo u roku od 24 sata i na taj način sankcionisati radnike koji ne budu ukazali zdravstvenu uslugu pacijentu koji to zaslužuje. Bolnica postoji zbog pacijenat, jer pored roga što lečimo pacijente želimo da im pomognemo u savetodavnom i pravnom smislu”, kaže Đerlek.

Đerlek je dodao da je srž zdravstva pacijent koji mora biti u centru.

“Svi oni u zdravstvenom sistemu,  koji ne budu mogli da odgovore ovom poslu u Opštoj bolnici, moraće da traže hleb na nekom drugom mestu, jer pacijentu moramo omogućiti da što lakše i kvalitetnije ostvari zdravstvenu zaštitu u ustanovi, kojom ja rukovodim”, kazao je Đerlek.

Kancelarija zaštištitnik osiguranika radi svakog radnog dana od 8 do 15:30h, gde građani mogu dobiti savete kako da ostvare svoja prava iz zdravstvenog osiguranja.

S.Dražanin

Podeli