Politika

Slab odziv na skupu SDA

U organizaciji SDA Sandžaka održan je skup pod nazivom “Za pravnu sigurnost i evropsku budućnost”.

Predstavnici te stranke su govorili o navodnom pokušaju ubistva predsednika SDA Sulejmana Ugljanina, kao i o ubistvima, koja su još uvek nerazjašnjena. Skupu je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi. Osim Novopazaraca, među prisutnima su se našli i građani okolnih sela i opština.

Prisutnim građanima na skupu pod nazivom “Za pravnu sigurnost i evropsku budućnost” obratio se potpredsednik stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin. On je podsetio da je prošlo 5 godina, a da državni organi ništa nisu preduzeli da se pronađu nalogodavci, kako je istako, naoružanog napada na predsednika te stranke Sulejmana Ugljanina. Baćićanin je govorio i nerazjašnjenim ubistvima, koja su se dogodila u Novom Pazaru.

O bezbednosti građana Novog Pazara, govorili su I poslanici u Vladi Republike Srbije Bajro Gegić  i Enis Imamović.

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je sa skupa poručio da će nastaviti da se bori za prava Bošnjaka, kao nacionalnoj ravnopravnosti u držvanim instutucijama.

Iako je kolona iz okolnih sandžačkih gradova i sela pristalica ove političke opcije znatno kasnila, ipak konačnom skupu u organizaciji SDA Sandžaka odazvao se mali broj pristalica.

Podeli