Sport

Lotinac nastavio niz Pazaraca u Singapuru

Iznenada su Pazarci ostali bez vođe. Kapiten, Emir Lotinac će karijeru nastaviti u Singapuru, u četvrtoplasiranom timu tamošnjeg šampionata Balestier Khalsa.

I ništa tu ne bi bilo toliko bitno, da dres ovog kluba nije svojevremeno nosio, još jedan kapiten Novog Pazara, sada već legendarni, Ljutvo Bogućanin. Ova vest je iznenada odjeknula na obalama Jošanice, navijači su ostali bez svog ljubimca, u kome su videli „motornu snagu“ ekipe. Na društvenim mrežama su uočljive reči zahvalnosti Lotincu za sve što je učinio za njegov najdraži klub. Rastanak, kao i svaki, nimalo prijatan,no, fudbalski profesionalizam je takav. Nikada se ne zna, šta nosi naredni dan. A upravo se transfer „ol-raund“ fudbalera, koji se podjednako dobro snalazi na poziciji desnog spoljnog štopera i „veziste“, tako i desio.

– Najzaslužniji za odlazak u ovu egzotičnu zemlju je nekadašnji igrač Crvene zvezde i Novog Pazara, Sead Muratović, koji je prijatelj sa trenerom mog budućeg kluba,inače Hrvatom. Pratili su moje igre, pa,eto ispade, da se ništa nije dogodilo slučajno, kaže Lotinac.Napominje, korektno se rastao sa upravom matičnog kluba, sa kojim je sporazumno raskinuo ugovor.

– Za mene u Srbiji sem mog Novog Pazara, ne postoji ništa drugo. Imao sam ponude nekoliko naših superligaša, ali iskreno, to me nije zanimalo. S druge strane, odlazak u inostranstvo je želja svakog igrača, prilika da se reši egzistencija i dokaže kvalitet. O novom klubu sam čuo samo najbolje, ostaje mi da se poverenje u narednih godinu opravdam dobrim partijama, pošto tamošnje prvenstvo tek počinje, ističe „advokat u kopačkama“ iz Novog Pazara.

O navijačima, ovog puta, Lotinac nije želeo da govori. To će, obećao je, učiniti kada obavi sve formalnosti u Singapuru i na svoj način im se zahvaliti na svemu što su činili za njega proteklih godina. A on je njihov ljubimac još od onda, kada je predvodio generaciju „golobradih mladića“, rođenih 1987. koja je kroz baraž-mečeve sa Smederevom, prvi put Novom Pazaru obezbedila fudbalskog člana elite. I još nešto. Sigurno je da će se opet vratiti na Gradski stadion. Svoju drugu kuću, mesto koje mu je donelo najlepše momente u bogatoj karijeri i gde se, to ne krije, najbolje oseća.

Od Sejdića do Lotinca

Singapur je prava „Meka“ za igrače iz Novog Pazara. „Nogu“ je prvi povukao Esad Sejdić, potom su u ovu egzotičnu zemlju karijere pravili Ljutvo Bogućanin, Sead Muratović i trenutno jedan od najpoznatijih tamošnjih igrača, Fahrudin Mustafić, koji je i reprezentativac.

Podeli