Kultura

Humanitarna izložba

Otvorena je prodajna izlozba umetničkih radova Novopazarskog Udruzenja Likovnih Umetnika Sopocani.

Prihod od kupljenih fotografija namenjen je deci, koja borave u Udruženju za pomoć mentalno nerazvijenim osobama. Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović je u ime grada kupio 10 slika, koje će poklanjati gostima, a da bi se na taj način pomoglo tom udruženju.

Umetnici raznih profila – članovi udruženja NULUS  su i  ovog puta prepoznali vrednost akcije i doprineli svojim humanim gestom, poklanjajući svoje radove za decu ometenu u razvoju. Ovakvom akcijom se značajno doprinosi radu Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, ali ujedno i skreće pažnja javnosti na problematiku ove dece.

“Nadam se da ćemo uz pomoć naših sugrađana uspeti da relaizujemo ovu ideju i pomognemo deci sa posebnim potrebama“, rekao je član Upravnog odbora Novopazarskom udruženja likovnih umetnika Sopoćani Samir Delić.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj građana došao na izložbu i na taj način podržali ovu humanitarnu akciju.

“Grad Novi Pazar je kao i do sada učinio mnogo toga da se svi građani osećaju ravnopravno. Večeras je ovo humanirana izložba i ja ću u ime grada Novog Pazara izabrati 10 slika koje će grad Novi Pazar kupiti, a koje ćemo iskoristiti da delegacijama  koje posećuju Novi Pazar uručimo kao poklon, tako da je to obostrana korist”kazao je Mahmutović.

Predsednik Udruženja za pomoć MNRO Tahir Delić kaže da je ovakva akcija umetnika od velikog značaja za to udruženje.

“Ovakvim gestom, umetnici su pokazali da imaju osećaj za ovu populaciju i svojim radovima će pomoći da ostvarimo još jedan dodatni prihod, kako bi se omogućilo da i ova deca, kao  druga u Novom Pazaru žive pristojno”, rekao je Delić.

„Ja sam neVIDLJIV“  naziv je ove izložbe. Radovi će u Galeriji MMC biti postavljeni  do 22.januara.  Na izložbi su zastupljena raznovrsna umetnička dela koja će posetioci moći da kupe, i na taj način pomognu deci, ali i unaprede rad Udruženja. Suorganizatori projekta su Galerija MMC – Kulturni centar Novi Pazar i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

S.Dražanin

Podeli