Kultura

U ponedeljak počinje Dečija nedelja

Ovogodišnja Dečija nedelja održaće se od 7. do 13 . oktobra pod zanimljivim sloganom „Slušajte mama i tata, hoću seku ili brata“, a sa osnovnom porukom da porodicu treba čuvati na okupu, rekla je direktorka organizacije „Prijatelji dece“, Farisa Fetahović.

Pred nama je nedelja kada će Novi Pazar biti grad mališana, šareniji grad koji će nam oni napraviti a nama izmamiti osmehe na licima. Dečija nedelja je iz godine u godinu sve sadržajnija i lepša.

„Manifestacija je prilika da roditelji vide šta to njihova deca rade u vertiću ili školi, i ne samo u okviru nastavnih aktivnosti. Zahvaljujujući podršci lokalnih valsti Dečija nedelja je iz godine u godinu sve sadržajnija i lepša, a nadam se da ćemo i ovog puta ispuniti očekivanja”, kazala je direktorka organizacije “Prijatelji dece”, Farisa Fetahović nakon sastanka Organizacionog odbora.

Gradska uprava će nastaviti da pomaže organizaciju I program Dečije nedelje jer je I za ovu planiran veliki broj aktivnosti na mnogim lokacijama.
„I finansijski podržavamo Dečiju nedelju, jer je u okviru brojnih aktivnosti planirana aktivnost velikog broja dece. Niz aktivnosti koje će se održavati na različitim lokacijama ispuniće predstojeće dane u potpunosti, kako najmlađima tako i svim našim sugrađanima koji žele da proprate program“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Fevzija Murić.

Sastanku Organizacionog odobra prisustvovali su gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović, predsednica Skupštine Sadija Plojović, direktori javnih preduzeća, ustanova i škola, kao i institucija čiji rad na bilo koji način doprinosi uspešnoj realizaciji predstojeće Dečije nedelje.

Aleksandar Nićiforović

 

Podeli