Društvo

Tri nova aparata Službi za hemodijalizu

Opšta bolnica dobila je tri medicinska aparata za hemodijalizu u vrednosti od 50.000 evra.

Nova aparatura poboljšaće uslugu tog odeljenja, a pacijenti će imati kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek rekao da je zajedničkim snagama  menadžmenta te zdravstvene institucije i načelnika odeljenja za hemodijalizu dobijena veoma značajna donacija, jer se prema rečima, Đerleka radi o aparatima poslednje generacije za dijalizu pacijenata.

“Vrednost tih aparata je 50.000 evra. Ova tri aparata unaprediće kvalitet zdravstvene zaštite u Službi za hemodijalizu. Ovaj hemodijalizni centar sigurno jedan od kvalitetnijih u Srbiji i to potvrđuju postignuti rezultati osoblja koje ovde radi u poslednjih nekoliko godina. Cilj će nam biti da ova služba postane regionalni centar “, rekao je Đerlek.

Načelnik službe za hemodijalizu dr Edvin Hadžibulić kaže da će dotrajali aparati na hemodijalizi biti zamenjeni novim, a sve u cilju kvalitetnije uluge pacijentima. U ovoj službi se leči 90 bolesnika, na 29 dijaliznih mesta sa urgentnom salom, koja je  opremljena za praćenje srčanih bolesnika.

“Apaarti su savremeni i prate promene stanja bolesnika. Što je bolji kvalitet lečenja imamo manju smrtnost. Kvalitet dijalize pacijenata koji su u prirpemi za transplataciju  je bitna”, kazao je Hadžibulić.

U poslednjih godinu dana veliki je broj bitnih donacija stigao u Opštu bolnicu, koji su od velikog značaja za  bolju zdravstvenu uslugu građanima Novog Pazara. Radi se I na sanaciji 26 mokrih čvorova. Ovo je jedna od retkih ustanova, koja pravi pozitivne rezultate u gradu I pored teške ekonomske situacije u zemlji.

S.Dražanin

Podeli