Društvo

Svečana dodela indeksa brucošima DUNP

Brucošima koji su upisali neki od fakulteta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas su svečano uručeni indeksi.

Njima su se tom prilikom obratili rektor prof. dr. Miladin Kostić i  predsednik studentskog parlamenta Mirza Ašćerić. Obojica su novoj ganeraciji studenata poželeli dobrodošlicu i dobar početak školske godine.  Indekse je dobilo oko 900 brucoša.

Osmesi na licima budućih studenata, pokazuju njihovo zadovoljstvo. Većina je upisala željeni fakultet. Kažu školovaće se na jednoj od najboljih državnih obrazovnih ustanova, a to je Univerzitet u Novom Pazaru. Dobrodošlicu su im poželeli brojni studenti i profesori, koji su prisustvovali svečanosti, koja je organizovana njima u čast.

Rektor Državnog univerziteta prof. Dr. Miladin Kostić istakao je da će svi koji su upisali ovaj univerzitet dobiti kavalitetno obrazovanje. On je naglasio da je diploma ove obrazovne ustanove priznata svuda u svetu. Takođe je dodao da će uskoro biti otvoreni i mini-studentski dom i restoran kao i prostor za laboratoriju sa najsavremenijom opremom.

“Vaš moto i cilj jeste sticanje znanja, jer znanje je danas roba koja nikad ne gubi vrednost. Sticanjem znanja vi sebi gradite budućnost. Sticanjem znanja vi se odužujete vašim roditeljima koji ulažu u vas. Sticanjem znanja vi se odužujete i mestu gde živite. Sticanjem znanja vi se odužujete i regionu“, rekao je rektor Državnog univerziteta prof.dr. Miladin Kostić

Ove godine  upisano je oko 900 brucoša, a osma generacija je prema rečima rektora univerziteta najveće interesovanje pokazala za studije rehabilitacije i za novoformirani studijski program Vaspitač u predškolskim ustanovama. Državni univerzitet u Novom Pazaru osnovan je odlukom vlade Srbije 26. oktobra 2006. godine kao sedmi državni Univerzitet a prva je zvanično akreditovana  visokoškolska ustanova u Srbiji.

A. Biševac

Podeli