Hronika

Ispred Ekonomske škole izbodena četiri učenika

Četiri maloletna učenika zadobila su u utorak veče ubodne rane u tuči koja se posle nastave desila ispred Ekonomsko trgovinske škole pred više stotina drugih đaka. Kako saznajemo, povređena su tri učenika Gimnazije i jedan đak Ekonomsko trgovinske škole.

Prema saznanjima Regionalne radio televizije, teško su povređeni R. Ž. (17), S.Dž. (17), M.Ć. (17) i šesnaestogodišnji B.A.
Kako nezvanično saznajemo, napadač je nakon kraće svađe iz pojasa izvadio veliki nož kojim je izbo grupu učenika. Povređene učenike su drugovi taksi vozilima prevezli do Zdravstvenog centra a napadač je pobegao.
Kako je Regionalnoj radio televiziji rečeno na Hirurškom odeljenju svi maloletnici su operisani i njihovo stanje trenutno je stabilno.
-R.Ž. je zadobio ubodne rane u predelu pazuha i stomaka i rebra su mu bukvalno sačuvala srce. S.Dž. je uboden u stomak a iste povrede zadobio je i M.Ć. Četvrti dečak je uboden u predelu leve butine. Svi pacijenti su dosta iskrvarili. Nakon reanimacije, pacijenti su operisani. Trenutno pratimo njihovo zdravstveno stanje, rekao je za RTV hirurg Omer Bačevac.
U Zdravstvenom centru Novi Pazar vladalo je vanredno stanje. Hodnici su bili puni rodbine povređenih a u operacionim salama bilo je više lekara. Ispred Hirurškog bloka, na samom ulazu, bile su lokve krvi koje su radnici obezbeđenja oprali vodom. Od prizemlja pa sve do operacione sale vidljivi su tragovi krvi.
Identitet napadača još uvek nije poznat ali se zna da je u pitanju mlađa osoba. Policija je ispred škole, prilikom uviđaja, zatekla dva krvava automobila i jednu metalnu palicu.
U poslednja četiri dana ovo je drugi slučaj teškog ranjavanja ispred novopazarskih srednjih škola jer je prošlog petka ispred Gimnazije izboden Besim M., otac jednog od učenika te škole.
Anel Grbović

 

Podeli