Društvo

Nastavljena podela poljoprivredne mehanizacije

U prisustvu predstavnika Gradske uprave i nemačke humanitarne organizacije Help danas  je  u selu  Kozarevo nastavljena  akcija uručenja  poljoprivrednih mašina I opreme  proizvodjačima iz novopazarskog kraja.

Donaciju vrednu 135 hiljada eura dodeljuju njemačka organizacija  Help I Grad Novi Pazar, a poljoprivrednici su danas  preuzeli sedamnaest modernih poljoprivrednih mašina.

Individualni poljoprivredni proizvodjači  danas su dobili muzilice.  rezne aparate za kosu, ledjne  motorna prskalice, setvenospremače,  trakaste sakupljače sena, vitlo,  a po prvi put   dodeljena je I utovarna kašika za stajnik.  Načelnik Odeljenja  za privredu   I razvoj Novog Pazara Ramiz Paljevac Istako je  da je danas podeljena najsavremenija   oprema, koja je   neophodna   poljoprivrednim gazdinstavima u ovom kraju.

Savremena mehanizacija je preduslov uspešne  poljoprivredne proizvodnje kažu  poljoprivrednici koji su danas preuzeli svoju opremu.

Svaka donacija poljoprivredi  znači unapredjenje i povećanje proizvodnje I poboljšanje kvaliteta proizvoda istaknuto je tokom današnjeg uručenja mehanizacije proizvodjačima.

U  okviru  celog pojekta  koji finansiraju nemačka organizacija Help i Grad Novi Pazar a čija je  vredanost  135 000 eura, 44 poljoprivrednika dobilo je 64 savremene poljoprivredne mašine.  Akcija uručenja opreme korisnicima završava se u ponedeljak.

H. Dazdarević

Podeli