Nastavljena podela poljoprivredne mehanizacije

U prisustvu predstavnika Gradske uprave i nemańćke humanitarne organizacije Help danas¬† je¬† u selu¬† Kozarevo nastavljena¬† akcija uruńćenja¬† poljoprivrednih maŇ°ina I opreme¬† proizvodjańćima iz novopazarskog kraja.

Donaciju vrednu 135 hiljada eura dodeljuju njemańćka organizacija¬† Help I Grad Novi Pazar, a poljoprivrednici su danas¬† preuzeli sedamnaest modernih poljoprivrednih maŇ°ina.

Individualni poljoprivredni proizvodjańći¬† danas su dobili muzilice.¬† rezne aparate za kosu, ledjne¬† motorna prskalice, setvenospremańće,¬† trakaste sakupljańće sena, vitlo,¬† a po prvi put¬†¬† dodeljena je I utovarna kaŇ°ika za stajnik.¬† Nańćelnik Odeljenja¬† za privredu¬†¬† I razvoj Novog Pazara Ramiz Paljevac Istako je¬† da je danas podeljena najsavremenija¬†¬† oprema, koja je¬†¬† neophodna¬†¬† poljoprivrednim gazdinstavima u ovom kraju.

Savremena mehanizacija je preduslov uspeŇ°ne¬† poljoprivredne proizvodnje kaŇĺu¬† poljoprivrednici koji su danas preuzeli svoju opremu.

Svaka donacija poljoprivredi¬† znańći unapredjenje i poveńáanje proizvodnje I poboljŇ°anje kvaliteta proizvoda istaknuto je tokom danaŇ°njeg uruńćenja mehanizacije proizvodjańćima.

U¬† okviru¬† celog pojekta¬† koji finansiraju nemańćka organizacija Help i Grad Novi Pazar a ńćija je¬† vredanost¬† 135 000 eura, 44 poljoprivrednika dobilo je 64 savremene poljoprivredne maŇ°ine.¬† Akcija uruńćenja opreme korisnicima zavrŇ°ava se u ponedeljak.

H. Dazdarevińá

Podeli