Društvo

Nastavlja se usavršavanje zaposlenih u obrazovanju

Novopazarski Regionalni centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju i ove godine organizuje stručne seminare, tribine i naučne skupove.Projektima ovog centra obuhvaćene su sve škole u Novom Pazaru i opštinama u okruženju.

Rukovodilac resursnog centra Elvir Eminbegović rekao je da će Regionalni centar pomoći svim zaposlenim u obrazovanju, koji imaju neku ideju koju mogu da pretoče u seminar, da  se akredituju kod Zavoda za unapređenje obrazovanja i Ministarstva prosvete.

On je kazao da su sve škole obaveštene i da se  svi zainteresovani mogu obratiti Regionalnom centru za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju.

,,Mi ćemo te radove da selektiramo, vidimo koji su najbolji i ti radovi će biti podržani od strane našeg centra time što će ući u katalog seminara za 2014/2015. godinu“, rekao je Eminbegović.

Za one koji se odluče da akredituju svoje radove Regionalni centar će krajem septembra organizovati  bespaltni seminar, a konkurs počinje 1. oktobra i trajaće do kraja  mjeseca.
Po riječima Eminbegovića, Regionalni centar će svim zainteresovanim pokriti troškove aplikacije, koji, kako kaže, nijesu mali.

U saradnji sa iskusnim projekt menadžerom Dragoslavom Stefanovićem ,novopazarski Regionalni centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, početkom oktobra će organizovati trodnevnu obuku za predstavnike svih škola iz ovog regiona.

(M.M.)

Podeli