Društvo

Kružni tok položio, saobraćaj unapređen

Privremeno rešenje saobraćaja kružnim tokom u centru grada dobiće potvrdu opravdanosti već na sledećoj sednici Skupštine grada.

Saobraćaj je unapređen i postavljanjem nove signalizacije.

Prošlo je mesec dana od kako je u centru grada saobraćaj rešen izgradnjom privremenog rešenja kružnog toka. Sud učesnika u saobraćaju, a zatim i stručnjaka, bio je presudan da se ovih dana u Savetu za bezbednost saobraćaja donese odluka da ovakvo rešenje bude ponuđeno Skupštini grada na konačno usvajanje. Naravno, sada bi se pristupilo realizaciji projekta koji podrazumeva i dodatke u smislu pešačkog prelaza sa semaforom, odgovarajuću horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, kao i estetsko uklapanje u opšti izgled gradskog centra.

Korak napred u rešavanju nagomilanih problema u saobraćaju u Novom Pazaru je i obnavljanje saobraćajne signalizacije čime su stvoreni uslovi za ponovno odvijanje obuke i polaganja vozačkih ispita, ali i za normalno odvijanje saobraćaja. Zamenjeno je ili dodatno postavljeno preko 500 saobraćajnih znakova i kilometri linija horizontalne signalizacije. Upućen je zahtev Upravi Saobraćajne policije da izvrši inspekciju obavljenih radova, što je nedavno i učinjeno, pa se uskoro očekuje rešenje o ispunjavanju uslova za obuku i polaganje vozačkih ispita. Obnavljanje signalizacije biće nastavljeno dalje, prema periferiji grada, tako da će sve ulice biti bezbednije za saobraćaj.

(D.J.)

Podeli