Društvo

Četiri kandidata za tri preduzeća

Na konkurs za novog direktora novopazarskog Zavoda za urbanizam prijavila su se dva kandidata, a za Direkciju za izgradnju i Regionalnu televiziju po jedan.

Predsednik Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća u Novom Pazaru Mirza Fehratović kaže da će u narednom periodu preciznije razmatrati spise kandidata.

“Zvanične informacije biće naknadno objavljene, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena”, rekao je Fehratović za našu televiziju.

Konkurs za nove direktore za ova tri javna preduzeća je završen, dok za direktore Vodovoda, Gradske toplane i Čistoće traje do 5. avgusta, kada će javnosti biti saopštena imena svih kandidata za prve ljude ovih šest preduzeća, odlučeno je na današnjoj sednici komisije.

Zadatak ove komisije je da proceni sve kandidate i da na osnovu bodovanja sastavi rang listu.

Imena tri najbolja kandidata prosleđuju Gradskom veću koje od to troje predlaže jednog kandidata za mesto direktora i predlog dostavlja Skupštini na usvajanje.

Izbor novih direktora sprovodi se u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima kojim je predviđeno je da budući direktor ne može biti član nijedne političke stranke, odnosno biće mu određeno mirovanje u vršenju funkcije u tom partijskom organu.

Među uslovima konkursa su i da budući direktor mora biti stručnjak u jednoj ili više oblasti za čije je obavljanje osnovano javno preduzeće.

Zadatak komisije je da proceni sve kandidate i da na osnovu bodovanja sastavi rang listu.

A.B.

Podeli