Društvo

Završen junski upisni rok na Državnom univerzitetu

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku na prvu godinu osnovnih akademskih studija upisano  je 747  brucoša.

“Na departmanima za pravne, ekonomske, filozofske, filološke, biomedicinske nauke, kao i na Depratmanu za umetnost,  popunjena su sva slobodna mesta. Za septembarski upisni rok na matematičkim, tehničkim i hemijsko-tehnološkim naukama ostalo je ukupno 213 slobodnih mesta (143 na budžetu i 70 samofinasirajućih)”, navodi se u saopštenju ove visokobrazovne ustanove.

Sa ovog univerziteta je saopšteno da na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su četiri studijska programa, u drugom roku može da se upiše 107 studenata, a na hemijsko-tehnološkim naukama ukupno 56, dok će na Departmanu za tehničke nauke biti 50 mesta.

“Najveća konkurencija bila je na studijskim programima: rehabilitacija, engleski jezik i književnost i vaspitač u predškolskim ustanovama, gde je konkurisao dva, tri puta veći broj kandidata u odnosu na upisnu kvotu”, dodaje se u saopštenju.

Za preostala slobodna mesta na ovom univerzitetu kandidati će se prijavljivati po konkursu, u septembarskom upisnom roku.

K.R.

Podeli