Sport

Državni vrh čestitao Ameli Terzić osvajanje zlatne medalje

TAMPERE – Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu.

 

Terzićeva je u finalu pobedila u vremenu 4:05,69 minuta i na taj način postavila lični, nacionalni i rekord šampionata.
Ovim rezultatom srpska atletičarka je ispunila normu za Svetsko prvenstvo, koje je na programu od 10. do 18. avgusta u Moskvi.
Amela Terzić je rekla da je prezadovoljna zbog osvajanja zlatne medalje u trci na 1.500 metara na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u finskom Tampereu.
“Jako sam srećna. Dan pred trku sam imala nekih poteškoća sa zadnjom ložom, ali sam na dan finala bila spremna i trčala sam hrabro. Još uvek nisam svega svesna, ali sam prezadovoljna trkom i mojim rezultatom”, izjavila je Terzićeva.

Čestitke Ameli Terzić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je danas atletičarki Ameli Terzić osvajanje zlatne medalje u trci na 1.500 metara, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu, u Finskoj.
“Draga Amela, nema lepšeg ukrasa na devojačkom vratu od zlatne medalje osvojene posvećenim i istrajnim radom u konkurenciji vršnjakinja koje treniraju u daleko boljim uslovima. Pobedila si za svoju zemlju srcem i srca građana Srbije ispunila ponosom i radošću. Čestitam ti i na zlatu i na rekordima! Biće ih još!”, navodi se u čestitki predsednika Nikolića, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić čestitao je danas atletičarki Ameli Terzić osvajanje zlatne medalje u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tampereu, u Finskoj
“U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime iskreno Vam čestitam pobedu na prvenstvu Evrope i obaranju trostrukog rekorda. Učinili ste Srbiju ponosnom. Želim Vam još mnogo uspeha“, navodi se u čestitki premijera Dačića.

I ministarka omladine i sporta u vladi Srbije Alisa Marić čestitala je danas atletičarki Ameli Terzić osvajanje zlatne medalje u trci na 1.500 metara na prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu.
“Sjajnom pobedom i odličnim rezultatom od 4:05,69 minuta u finalnoj trci, kojim ste postavili lični, nacionalni i rekord prvenstva, pokazali ste da u izvanrednoj formi i da vaše vreme tek dolazi”, poručila je Marićeva.

izvor: tanjug

Podeli