Društvo

Danas: Optuženi oslobodjeni

Direktoru JKP „Gradska toplana“ u Novom Pazaru Racu Vučkoviću trebalo je skoro sedam godina trebalo da dokaže da nema nikakve veze sa nestankom 160 tona mazuta.

Dnevni list “Danas” piše da je minulog petka Osnovni sud u ovom gradu Vučkovića proglasio nevinim u aferi koja je krajem 2006. i početkom 2007. godine potresala Novi Pazar.

U to vreme Vučković, inženjer brodo-mašinstva, bio je rukovodilac Proizvodno-tehničke službe u Gradskoj toplani.

On je početkom decembra 2006. godine pismenim putem obavestio tadašnjeg direktora Bojana Biočanina da se evidentirani podaci i stvarno stanje mazuta u rezervoaru ne slažu za 150 do 160 tona.

Podsećamo da je o nestanku 160 tona mazuta u sred grejne sezone, javnost je obavestila sada vladajuća Sandžačka demokratska partija (SDP).

Tada vladajuća Stranka demokratske akcije (SDA) i Biočanin to su okarakterisali kao netačno i još jednu neistinu opozicije, ali je kasnije naređeno da Upravni odbor preduzeća razmatra to pitanje i obavesti nadležne organe.

Bez dokazane krivice na udaru direktora Biočanina, kadra DSS, našli su se Vučković i još dvojica radnika centralne kotlare.

Oni su suspendovani i posle pola godine na posao ih je vratio sud.

Pre skoro dva meseca Viši sud u Novom Pazaru dvojicu radnika je oslobodio odgovornosti, a pre nekoliko dana Osnovni sud je doneo istu odluku i za Vučkovića, jer nema dokaza da su počinili pripisano im krivično delo.

-Optužen sam za nešto što nisam uradio i što mi je pripisano iz meni nepoznatih razloga. Za ovih sedam godina prvi put sam pozvan pred sud i oslobođen sam krivice. Skinuta je ljaga sa mog imena- kaže Vučković, koji je pre dve godine Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru podneo krivičnu prijavu protiv Miloša Miljkovića, sadašnjeg zamenika višeg tužioca.

Kada je podignuta optužnica protiv Vučkovića, Miljković je bio opštinski javni tužilac i tužen je za kršenje odredaba Zakona o krivičnom postupku.

Podeli