Društvo

Osiguranje usjeva i plodova

Na inicijativu Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja (MOUPU) Novog Pazara, Tutina i Sjenice predstavnici kompanije ,,Dunav osiguranje” prezentovali su  poljoprivrednicima  ponudu za osiguranje usjeva i životinja.

Osiguranje usjeva i plodova je veoma aktuelno u ovom periodu kada postoji rizik da prinosi budu uništeni ili umanjeni zbog vremenskih nepogoda, zato u ovoj uniji savjetuju poljoprivrednicima da osiguraju svoje usjeve i zasade.

,,Organizovali smo instruktivni sastanak na kome su predstavnici ovog osiguranja prezentovali svoju ponudu, koju ćemo podeliti predsednicima poljoprivrednih udruženja, a oni dalje svojim članovima u klubovima poljoprivrednika, s obzirom da zbog sezonskih radova nisu svi  mogli da dođu”, kazao je predsjednik MOUPU Ismet Sajtarić.

Šef odjeljenja za osiguranje imovine u kompaniji ,,Dunav osiguranje” Radule Živković kaže da se njihove cijene kreću od 1.800 do 2.500 dinara, u zavisnosti od kulture  zasijane površine.

,,Na snazi je uredba o regresiranju premija osiguranja u iznosu od 40 odsto, tako da ako se i to ima u vidu onda te cijene zaista nisu velike, u odnosu na rizik koji se na taj način može značajno umanjiti”, kazao je Živković.

Ova kompanija tradicionalno obavlja ovu vrstu osiguranja i na taj način štiti svoje osiguranike od rizika, koji mogu bitno da umanje prinose na njihovim zasijanim površinama.

M.M.

Podeli