Sport

Novopazarac Adem Ljajić uspešniji od svih “0rlova”

Sa sedam pogodaka u Seriji A za prethodnih 40 dana Novopazarac Adem Ljajić osigurao je Fjorentini mesto u Ligi Evrope naredne sezone, ali ne može da prežali činjenicu da je „violu“ delilo šest minuta od plasmana u Ligu šampiona!

Kurir piše da je ovaj ofanzivni vezista, koga selektor „orlova“ zbog loših vokalnih sposobnosti ne želi u nacionalnom timu, spakovao preksinoć het-trik Peskari i tako završio sezonu sa 11 postignutih golova i čak šest asistencija za ljubičaste u „kalču“ za samo 1.624 minuta provedenih na terenu.

Ovakav učinak procentualno nema nijedan član Mihajlovićevih izabranika, ali tvrdoglavi selektor Srbije, iako suočen s katastrofalnom efikasnošću tokom kvalifikacija za SP, ne popušta u Ljajićevom slučaju.

“Nemam razloga za slavlje! Teško mi je… kao i celoj ekipi. Zaslužili smo treće mesto i plasman u Ligi šampiona, ali Milan je bio srećniji. Ipak, imamo puno pravo da budemo ponosni na ono što smo uradili ove sezone “, rekao je Ljajić.

I dok ga Miha marginalizuje, Italijani pišu hvalospeve o Ademu, kome ugovor s klubom iz Firence ističe u leto 2014.

Evropski velikani počinju da se utrkuju za njegov potpis, a uprava Fjorentine i trener Montelap očajnički žele da ga zadrže do 2017. godine.

Podeli