Društvo

Odabrani kandidati za školovanje na Balkan univerzitetu

Komisija Internacionalnog Balkan univerziteta u Skoplju primila je 13 svršenih srednjoškolaca iz Sandžaka, koji će se besplatno školovati na ovoj  visokoobrazovnoj ustanovi.

Prijemni ispit, koji se sastojao iz testova o poznavanju opšte kulture i informisanosti i engleskog jezika, položili su Ersan Ličina, Emir Ukić,  Dženis Selmanović,  Adnan Lekpek, Amel Muminović, Vahid Koničanin, Faruk Brunčević, Dženis idrizović,  Ivana Jolović, Nevena Jolović, Irhan Kačapor,  Nermin Krasić i Fahira Rizvanović.

Član Gradskog veća Novog Pazara Seadetin Mujezinović kaže da je lokalna samouprava i ove godine uložila određene  napore kako bi zainteresovanim maturantima iz Sandžaka omogućila da konkurišu za upis na Balkan univerzitet.

“Zadovoljstvo je, ali i velika odgovornost omogućiti mladima da studiraju u okviru ove prestižne visokoobrazovne ustanove. Dosadašnja iskustva, imajući u vidu da je reč o četvrtoj generaciji studenata, zadovoljstvo upisanih, njihovih roditelja, ali i uprave univerziteta, dovoljan su motiv grada da nastavi  sada već tradicionalnu organizaciju odlaska brucoša u Skoplje”, rekao je Mujezinović.

On dodaje da su najveće interesovanje i ove godine budući student pokazali za upis stranih jezika i ekonomskih nauka, odnosno menadžmenta u različitim oblastima.

Osim troškova studiranja, podrška sandžačkim studentima, koja je nastala kao rezultat  četvorogodišnje saradnje grada Novog Pazara i ovog univerziteta, podrazumeva i obezbedjen besplatan smeštaj.

Balkan univerzitet nudi mogućnost odabira jednog od pet raznorodnih fakulteta, a nastava se odvija na engleskom jeziku, čije je dobro poznavanje neophodan uslov za upis.

A.Š.

Podeli