Društvo

Novi Pazar domaćin medicinskog simpozijuma

Predavači na velikom medjunarodnom simpozijumu “Regionalna saradnja u perinatalnoj zdravstvenoj zaštiti i milenijumski ciljevi” biće eminentni stručnjaci iz ove oblasti iz Češke, Slovenije, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Subotice, i drugih gradova u okruženju.

Skup se održava u petak i subotu u Kulturnom centru, a njemu prethode tri radionice koje će biti održane u sredu i četvrtak u hotelu Vrbak.

Nosioci projekta su opšte bolnice u Novom Pazaru i Bijelom Polju, a finansijsku podršku pružila je Delegacija EU u Srbiji u okviru prekogranične saradnje.

“Ovaj simpozijum prva je profesionalna inicijativa ove vrste od strane neonatološkog odeljenja i naučni događaj od velikog značaja za ovaj pogranični region“, rekla je načelnica odeljenja Neonatologije Denaba Duštinac.

Simpozijum je akreditovan i prisutni lekari dobiće po šest bodova, a predavači 11.

„Dve radionice vodiće gošća iz Slovenije koja po celoj Evropi održava predavanja iz perinatalne medicine, a prvi put će to učiniti u Srbiji. Veliko je interesovanje za učešće na ovi radionicama koje su akreditovane“, kaže pedijatar neonatolog u novopazarskoj Opštoj bolnici Suada Malićević.

Po završetku simpozijuma, a u okviru projekta „Pravo na život“, za Opštu bolnicu će biti nabavljena neophodna medicinska oprema.

K.R.

Podeli