Društvo

Vodostaji reka u blagom porastu

Vodostaji reka u Novom Pazaru su u blagom porastu, tako da nema opasnosti od poplava. Pljuskovi  su oštetili samo dva sesoka puta.

Bez obzira što kiša u Novom Pazaru ne prestaje da pada više od 48 sati, nema opasnosti od izlivanja ovdašnjih reka.  Šef operativnog štaba za odbarnu od poplava Mumaer Suljević kaže da su se obaveštajnoj službi javili meštani dva sela, gde su oštećeni putevi. Ukoliko budu pretile poplave, prema rečima Suljevića, skupštinskom odlukom aktiviraće se menahizacija javnih i privatnih preduzeća.

“ Obilazio sam rečna, ona su sva u blagom porastu, ali s obzirom na količinu padavina, nije došlo do većeg porasta. Imamo obaveštenje da će kiša do kraja dana prestati da pada, tako da se nadamo da neće biti posla za našu službu”, rekao je Suljević.

Poslednje poplave zabeležene su u Novom Pazaru u martu ove godine kada su se izlile tri reke i odnele nekoliko mostova. Štetu meštanima tada je napravila i bujica Jusuf potoka u naselju Selakovac, koja je uništila nekoliko domaćinstava.

S.Dražanin

Podeli