Društvo

Nastavak realizacije projekta “Unapređenje ljudske sigurnosti”

Drugi sastanak Upravnog odbora za sprovodjenje programa Unapredjenje ljudske sigurnosti za ranjive grupe u jugozapadnoj Srbiji, a pod pokroviteljstvom  UNDP-a,  održan je danas u Novom Pazaru.

Projekat, koji sa 2,8 miliona dolara finansira Fond Ujedinjenih nacija za ljudsku sigurnost, podrazumeva izgradnju reciklažnog i otpadnog centra, koji će najverovatnije biti izgradjen u naselju Blaževo. Na današnjem sastanku je dogovoreno da se projekat sprovede u celom Sandžaku.

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović istakao je značaj ovog projekta za poboljšanje sigurnosti i bezbednosti marginalizovanih grupa.

“Projekat treba da bude završen do oktobra 2014. godine, a ukoliko ga sprovedemo kako treba imamo mogućnost da nastavimo i dalje da pomažemo ugroženim grupama” – rekao je gradonačelnik Novog Pazara.

“Projekat je šireg značaja, a obuhvatiće mladu populaciju i žene, pa će se voditi računa da se sprovede odredjen broj aktuvnosti koji je namenjen i njima” – rekla je Ifeta Radončić, pomoćnica direktora Kancelarije za razvoj nedovoljno razvijenih područja, koja je najavila skorije otvaranje Reciklažnog centra najverovatnije u naselju Blaževo.  Ona je dodala i da je na Gradu da obezbedi lokacijsku dozvolu.

Stalni koordinator Ujedinjenih nacija u Srbiji Vilijam Infante zadovoljan je kako se projekat odvija, i nada se da će biti otvoreno 50 radnih mesta.

Nakon sastanka,Infante i Kuroki, u pratnji koordinatora projekta Mirsada Jusufovića posetili su romsko naselje u Blaževu.

K.R.

Podeli