Sport

Plavi stopirali „Parni valjak“

Fudbaleri Novog Pazara, uspeli su da naprave podvig i osvoje izuzetno važan bod prot aktuelnog šampiona, Partizana-0:0.

Pred preko 6000 gledalaca, izabranici Nebojše Vučićevića su pružili više od maksimuma i zasluženo se na kraju radovali sa svojim pristalicama. Bilo je ovo čudo samo za neupućene. Izgarao je tim u plavom, istpreo i pritisak rivala i tendencioznu arbitražu Danila Grujića, koji je na sve načine pokušavao da pomogne „Parnom valjku“. Pravda je na kraju ipak pobedila, u „vrućem ambijentu“ kraj Jošanice. Orila se pesma, slavile su pristalice Novog Pazara,napravljen je veliki korak ka opstanku u društvu najboljih. Što se tiče duela, Partizan je imao više loptu u svom posedu, domaćin je vrebao strpljivo priliku iz kontri. Ninković je u 25.minutu, pogodio prečku gola Đogatovića, iz slobodnog udarca, u 43. minutu, Mitrović iz izgledne situacije tukao pored gola. U poslednjim trenucima zaustavnog vremena, akcija kao iz udžbenika Pazaraca. Povukao je štoper Vasiljević kontru, prosledio pas ka Rahmanoviću,a ovaj kao na tacni poslužio Kecapa.

Usledio je šut iz prve, no golman Stojković je odbio u korner.

Iz drugog poluvremena, još dve situacije. Prečka Beograđana i pokušaj Vasiljevića glavom. Stojković je već bio savladan,ali je neko od njegovih saigrača, sa same gol-linije sprečio najgore. Na ovaj način nastavljena je lepa tradicija po plave u duelima sa Partizanom na Gradskom stadionu. I drugi put su uspeli da izbore remi protiv apsolutnog favorita,iako od svih,već otpisani i prežaljeni. No, u fudbalu ne igraju imena, već hrabrost, umeće i veliko srce. A sva tri pomenuta segmenta, krasila su Lotinca i drugove.

IZJAVE:

Vladimir Vermezović (Partizan)

„Rezervisano smo ušli u prvo poluvreme, iako smo uspeli da stvorimo nekoliko prilika. Ispustili smo danas još dva boda u borbi za titulu,ali ima još šansi,iako nas čeka nas još jedno slično gostovanje u Kragujevcu“.

Nebojša Vučićević (Novi Pazar)

„Pre utakmice bio sam prezadovoljan bodom, osvojili smo ga i on nam daje veliku nadu u daljoj borbi za opstanak, posebno kad ga osvojite protiv Partizana. Kad se sve sabere, smatram da je remi najrealniji, već se okrećemo gostovanju u Užicu“.

Vladan Đogatović (Novi Pazar)

„ Teška utakmica, puna naboja,pritisak je bio ogroman. Partizanu bodovi potrebni za titulu,nama za opstanak. Osvojili smo „slađi deo kolača“. Zasluženo, našim velikim zalaganjem na terenu, sjajnim vođenjem stručnog štaba i fantastičnom podrškom sa tribina. Nema vremena za previše slavlja. Već sutra se moramo okrenuti pripremi za duel u Užicu“.

E.Nailović

Podeli