Sport

Kiks rukometaša

Rukometaši Planinke šokirali su Pazarce na startu doigravanja za elitu-19:20 (10:9). Kada su svi već „videli“, podelu plena na parketu dvorane Pendik, kapiten gostiju Ilić je velemajstorski i lukavo izveo deveterac, loptu poslao u mrežu pored loše postavljene zone, a naročito reakcije golmana Jeremića.

Usledila je neopisiva radost na jednoj i muk na drugoj strani. Domaćin je surovo kažnjen, iako je imao bod u „džepu“. Inače, bila je to više borbena,nego kvalitetna rukometna predstava, u kojoj su i jedni i drugi imali svoje uspone i padove. Vratio se Novi Pazar tek u finišu prvog poluvremena, posle konstantnog vođstva Planinke i poveo u 28. minutu 10:7, no, za tili čas, je na semaforu stajalo 10:9, što je bio i konačan ishod poluvremena.

Prava drama u nastavku. Nakon izjednačenja 12:12 (39.minut), imala je Planinka gotovo konstantno prednost, a izabranici Slaviše Lakovića, uprkos velikom broju grešaka, posebno u napadu, uspevali da izjednače. Imao je Novi Pazar, pri rezultatu 19:19 i napada za pobedu, minut pre kraja,no, odlični Milojković je lako zaustavio šut sa distance. Rasplet je usledio iz već opisane situacije s početka, slavio je spretniji i srećniji tim. A sreću u sportu itekako treba i zaslužiti

(Foto.A.Jovanović)

E.Nailović

STATISTIKA

NOVI PAZAR- PLANINKA 19:20 (10:9)

Novi Pazar. Dvorana Pendik. Gledalaca:500. Sudije: Trivković i Milosavljević (Beška). Sedmerci: Novi Pazar: 6(4). Isključenja: Novi Pazar: 2, Planinka 10 minuta.

Novi Pazar: Jeremić (2 odbrane), Mujčinović, Ikić 3, Brunčević 7(4), Badić, Stanojčić 1, Arifović, Hamidović 2, Mušović, Ćosović, Sefović, Vražalica, Božanić 2, Hadžibegović (12 odbrana), Dugopoljac 2, Međedović 2.

Planinka: Milojković (16 odbrana, 2 sedmerca), V.Petrović 1, Ilić 6, Cvetković, Šćepanović 2, Mirković, Kladarin, S.Petrović 4, Milošević 1, Lazić, Milenković, Topalović 2, Gocić 3.

Igrač utakmice: Milojković (Planinka).

Podeli