Društvo

Sindikalci obilježavaju praznik rada

Gradsko vijeće Saveza samostalnih sindikata za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu učestvovaće na Prvomajskoj manifestaciji u Kragujevcu, koju organizuje Upravni odbor Pokreta malih akcionara i sindikata na nivou Srbije.

Pored šetnje gradom, upriličen je i sastanak sa predstavnicima uprave Pokreta malih akcionara i sindikata, gdje će se razgovarati o inicijativi za ocjenu ustavnosti Zakona o privatizaciji iz 2001. godine, koju su uputili Ustavnom sudu, Vladi i Narodnoj skupštini Srbije.
Po riječima predsjednika Gradskog vijeća SSSS za Novi Pazar, Osmana Hasanovića, inicijativa, koju su još u novembru prošle godine uputili najvećim instancama u našoj zemlji, izraz je njihovog nezadovoljstva i, kako kaže,s pravom postavljaju pitanje ustavnosti Zakona o privatizaciji iz  2001. godine, koji, kako naglašava, ne tretira ravnopravno privatnu, državnu i društvenu svojinu, iako i ustav iz 1992. i 2006. godine to čine.
,,Mi do današnjeg dana nismo dobili od ovih institucija nikakav odgovor te ćemo na  sastanku tu problematiku staviti na dnevni red da vidimo šta nam je dalje činiti”, kazao je Hasanović.
On naglašava da ukoliko Ustavni sud, Vlada i Narodna skupština Srbije ne odgovore u zakonskom roku na upućenu inicijativu biće prinuđeni da pravdu potraže u Strazburu.(M.M.)

 

Podeli