Društvo

Mladi u poseti Novom Pazaru

“Mladi lideri Srbije” pri Nacionalnom demokratskom institutu borave u Novom Pazaru. Planirano je da posete sve kulturno-istorijske znamenitosti grada.

Upriličen je i sastanak u gradskoj upravi, gde su se upoznali sa radom lokalne vlasti i o ostalim potencijalima koje Novi Pazar nudi.

Član Gradskog veća Seadetin Mujezinović je mlade upoznao sa situacijom u gradu, a oni su imali prilike da pitaju sve što žele da znaju o Novom Pazaru.

“Ovakve posete su prilika da se promeni slika o Novom Pazaru. Bilo je zanimljivih pitanja o ekonomskoj situaciji, položaju mladih u gradu, kao i šta loklana vlast radi kako bi mladima obezbedili sigurniju budućnost. Ovo je prilika da se mladi iz Novog Pazara upoznaju i rade zajedno projekte”, rekao ja Mujezinović.

Gosti su oduševljeni potencijalima Novog Pazara, kao i kulturno-istorijskim bogastvom koje ovaj grad ima.

“Prvi put sam u Novom Pazaru. Sviđa mi se kako je grad uređen. Mislim da mladi iz svih gradova iz Srbije treba da posećuju ovaj grad i upoznaju se sa običajima i kulturom u ovom kraju”, rekao je jedan od članova turističke grupe iz Beograda Boris Radaković.

Mladi su Novi Pazar naveli kao grad u kojem nikada nisu bili, pa je NDI organizovao studijsku posetu gradu.

“ Hteli smo da dokažemo da ovaj grad jeste grad mladih I da zaslužuje pažnju mladih iz cele zemlje”, kazala je predstavnica NDI Bojana Miković.

Ovakva poseta poseta je zakazana još pre tri meseca.

“ Ovo je način da se o Novom Pazaru širi pozitivna slika”, rekao je ispred Kanceleraije za mlade Azrudin Pećanin.

Član Gradskog veća Seadetin Mujezinović je sa gostima razgovarao i dobroj saradnji sa gradovima u Srbiji, kao i o tome da će lokalna valst nastojati da privuče što veći broj tursta.

S.Dražanin

Podeli