Društvo

Aktivno društvo MNRL u Novom Pazaru

U Društvu za Mentalno nedovoljno razvijena  lica u Novom Pazaru aktivno je 14 radionica sa 74 korisnika.Ovo udruženje je među 20 organizacija koje su akreditovane za usluge dnevnog boravka u Srbiji.

Društvo MNRL u Novom Pazaru krajem juna završava projekat ,,Otvorena vrata za decu i roditelje”.U julu i avgustu slijedi pauza, a sa ovim aktivnostima startuju ponovo od 1. Septembra, rekao je  sekretar ovog udruženja Tahir Delić.
On kaže da je u Društvu  i dalje aktivno 14 radionica sa 74 korisnika, od kojih desetak neredovno prisustvuje aktivnostima zbog prevoza i materijalnog stanja porodica.
,,Ono što sada radimo su pripreme, čišćenje i sređivanje nove zgrade, jer očekujemo da se u skorije vreme uselimo, što ne zavisi od nas već od obezbeđenja sredstava.Takođe smo uključeni u jedan projekat koji radi Evropska komisija, odnosno Centar za liberalno demokratske studije Srbije”, kazao je sekretar Društva MNRL Tahir Delić.
Po njegovim riječima ovo udruženje je među 20 organizacija koje su akreditovane za usluge dnevnog boravka u Srbiji.Trenutno se, kako naglašava, dvoje saradnika nalazi na edukacijama i prezentovanju onog što ovo Društvo radi.(M.M.)

 

Podeli