Društvo

Poljoprivrednici dobili motolultivatore

Grad Novi Pazar i njemačka humanitarna organizacija,,Help“, u okviru programa samozapošljavanja, dodijelili su danas poljoprivrednicima sedam motokultivatora.Sredstva za otpočinjanje sopstvenog biznisa u Novom Pazaru ukupno treba da dobije 45 korisnika.

Službenik fondacije ,,Help“ Dragan Spasić kaže da je podjela mehanizacije i opreme druga faza ovog projekta u kojem zajedničkim sredstvima učestvuju Grad Novi Pazar  i ova organizacija.

,,Prva faza je selekcija i potpisivanje ugovora, sada imamo drugu fazu, to je isporuka opreme i treća faza je naš moritoring i mentori korisnika“, rekao je Spasić.

Načelnik Odjeljenja za privredu u novopazarskoj Gradskoj upravi Ramiz Paljevac kaže da je Gradska uprava zajedno sa fondacijom ,,Help“ uložila značajna sredstva za pospešivanje poljoprivrede, male privrede  i samozapošljavanja.

,,Mi ostajemo na liniji koju smo zacrtali da pomažemo razvoj ovih privrednih grana i sigurno je da ćemo uložiti potrebni napor da i svi ostali aplikanti dobiju predviđena sredstva“, kazao je Paljevac.

Poljoprivrednici zahvaljuju donatorima za dobijenu  mehanizaciju, koja će im, kako kažu, pomoći da unaprijede poljoprivrednu proizvodnju , a time obezbjede i egzistenciju za sebe i svoju porodicu.

(M.M.)

Podeli