Kultura

Izložba Jove Puškara u Tutinu

U tutinskom Domu kulture sinoć je otvorena izložba slika autora Jove Puškara. Za prvo predstavljanje u Tutinu slikar je izdvojio 20 ulja na platnu na kojima dominiraju motivi vezani za podneblje Šumadije. Ova izložba biće otvorena do 18.marta.

Slikarstvo Jove Puškara  može se smestiti u prostore realnog impresionizma. Jovin impresionizam, kako sam kaže, je maneovski, dakle sadrži sve postulate klasičnog, izvornog impesionizma. Jovo Puškar je umetnik bez pretenzija da svojim slikama menja svet i bez iluzija da može izmeniti odnose i napetost, koje izviru iz njih. Jovo se odlučio za pejkzaž kao motiv i ulje na platnu kao tehniku.

“Idem na to da se ljudi koliko toliko odmore uz moje slike,jer su pretrpani problemima u porodici i društvu i hoću da na neki način osvežim meso gde god dođem”, rekao je Jovo Puškar.

Pre Tutina priliku da vide slike Jove Puškara imala je i novopazarska publika, o čijem gostoprimstvu slikar oduševljeno govori. Izložba će u Multimedijalnom centru u Tutinu biti otvorena do 18.marta.

Š.Zukorlić

 

Podeli