Politika

Održana javna rasprava

Na javnoj raspravi Resora za infrastrukturu Opštinskog veća Tutina stanarima stambenog bloka predstavljena su idejna rešenja uređenja prostora ispred tri stambene zgrade.

Cilj ove rasprave je da stanari ovog bloka izaberu najbolje rešenje za uređenje prostora oko stambenih objekata kao i da nađu rešenje za problem sa parking mestima.

Na ovoj raspravi Udruženje inžinjera i tehničata Sandžaka predstavilo je četiri rešenja uređenja prostora ispred zgrada od kojih je najprihvatljivije za one koji su prisustvovali prvoj javnoj raspravi da se sruše postojeće drvene garaže i izgradi objekat na dva nivoa koji će služiti kao parking prostor. Jedno od rešenja je i da se izgradi novi stambeno poslovni objekat sa garažama ili izgradnja supermarketa na prostoru od 400m².

“Drugo rešenje je izgradnja nove zgrade sa podzemnim garažama od 100 parking mesta, treće rešenje je izgradnja poslovno stambenog objekta i poslednje rešenje je izgradnja nadzemnih garaža sa sportskim terenima i uređenjem oko stambenih zgrada”, rekao je Fatmir Fejzović iz Udruženja inžinjera i tehničara Sandžaka.

Meštani naselja u kome se nalazi stambeni blok i stanari zgrada će od ponuđenih rešenja kroz javne rasprave koje će se održavati imati priliku da usvoje najprihvatljivije rešenje ili sami ponude projekat uređenja tog prostora.

Udruženje inžinjera i tehničara Sandžaka najavilo je da će u saradnji sa opštinskom upravom ovakve rasprave biti održane i u narednom periodu a ticaće se uređenja svih javnih površina u gradu.

Š. Zukorlić

Podeli