Društvo

Regionalno pozorište ima punu podršku Gradske uprave

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović i član Gradskog veća Seadetin Mujezinović razgovarali su danas sa glumcima i rukovodstvom Regionalnog pozorišta.

Podizanje saradnje na veći nivo i pomoć pri realizaciji velikih projekata  neke su od tema o kojima je bilo reči.

Gradonačelnik Novog Pazara u razgovoru sa glumcima kazao je da posao i ono što oni rade od velikog je značaja za naš grad, dodaje da je to najbolji način da se predstavlja Novi Pazar. Član Gradskog veća Seadetin Mujezinović najavio je još intenzivniju saradnju i pomoć novopazarskom Regionalnom pozorištu.

“Veliko je zadovoljstvo što smo danas imali priliku da se družimo sa glumcima Regionalnog pozorišta. Novi Pazar je grad koji može da se ponosi mnogim stvarima, između ostalih je i Regionalno pozorište koje će u četvrtak gostovati u Narodnom pozorištu u Beogradu. Mi smo u predhodnom periodu sa Regionalnim pozorištem ostvarili veliki broj projekata na zadovoljstvo svih građana Novog Pazara. Danas na sastanku smo dogovorili saradnju o nekim projektima i kažem da će grad Novi Pazar i dalje stajati uz Regionalno pozorište”, kazao je član Gradskog veća Seadetin Mujezinović.

Do sada pomoć Gradske uprave nije izostajala kada su u pitanju projekti Regionalnog pozorišta. Da bi se realizovali planovi koji su veliki i od značaja, grad Novi Pazar treba da nastavi da pomaže Regionalnom pozorištu.

“Ono što je posebno dobro i što je konkretno jeste da je Gradska uprava stala uz Regionalno pozorište i to jeste stvar koja će doprineti kulturnom bogatsvu grada generalno”, kazao je glumac Regionalnog pozorišta Rifat Rifatović.

Novopazarsko Regionalno pozorište ostvarilo je zapažene rezultate u predhodnom periodu. Jedan od velikih uspeha je predstojeća realizacija projekta ekranizacija drame “Hasanaginica” koja će se igrati u Narodnom pozorištu u Beogradu koju će snimati Radio televizija Srbije.

Aleksandar Nićiforović

Podeli